Aktiviteter 

Föreläsning SäkerHäst

Tryggare häst-Säkrare ryttare
När: 25/2, tid: 15:00

Plats: Vretabergs gård 
Sista anmälnings och betal-dag: 22/2,   Maila anmälan till: medlem@islandshastforening.se. Ange namn och klubbtillhöriget.
Kostnad: Gratis för Dís-medlemmar, 50:- för anslutna till annan SIF förening och 200:- för övriga. Betala till Bankgiro 5432-2631 eller Swish 123 653 03 23, fika ingår. Ange säker häst.

 Välkomna till en spännande och lärorik föreläsning i "Säker Häst" med Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist som har nästan 30 års erfarenhet som ridande Polis. Kursen "Säker häst" syftar till att lära sig förstå och utgå från hästens naturliga beteende samt inlärning och på så sätt få ekipagen att bli trygga med varandra. Detta är grunden till all träning oavsett användningsområde. Det ska vara ett nöje att umgås med sin häst, inte ett stressmoment. Kursen riktar sig till alla som på något sätt vistas i stallmiljö.

Grundkurs i dressyr för Islandshäst 4-5 mars på Ensta med Johan Häggberg

Kursen riktar sig till ryttare som rider Islandshäst och vill lära sig mer och utveckla sina kunskaper om Islandshästens gångarter kopplat till grunder i dressyren.
Kursdag 1: Utan egen häst
Den första dagen är teoretisk. Johan går igenom grunderna för Islandshästens gångarter kopplat till grunder i dressyren. Du får en förståelse för hur man bygger upp en stark och hållbar häst och hur man via dressyrövningar kan förbättra hästens gångarter.
Vi tittar tillammans på filmade ekipage som rider dressyr på olika nivåer och diskuterar runt detta.
Kursdag 2: Med egen häst
Johan tar ett ekipage i taget och där vi tillsammans tittar på ekipagets förutsättningar och behov utifrån utbildningsnivå. Du får en genomgång och förslag på hur du kan stärka dig och din häst. Varje ekipage är en clinic där vi lär av Johan men också får möjlighet att se olika problemlösningar och gemensamt diskutera syfte och mål med övningarna.
Lördagen: startar kl 10,00 och håller på till ca 16,00. Kurslokal Stall Zelus
Söndagen: startar kl 9,00 till ca 17,00 (ca tider då vi inte än vet hur många hästar det blir) Enstabanan
Johan har en meritlista som få matchar. Han är FEIF-domare och har dömt många internationella mästerskap, dömde sitt första EM när han var 18 år. Som ryttare har Johan deltagit på internationella mästerskap med 4 VM-guld och NM-guld som bästa prestationer, samt en smärre hög av medaljer av andra valörer. Han har dömt Gaedingafimi på Island på den Isländska mästarligan (Meistaradeild).
Johan anlitas runt hela Europa som instruktör.
Kursen är tänkt att få en uppföljning, en fortsättningskurs planeras under året, där behöver man ha denna kurs som grund för att ta nästa steg i sin utbildningsnivå.
Anmälan
Kursen kostar 1800:- för Dìs medlemmar, för icke Dís medlemmar 2200:-
Anmälan är bindande. Anmälan skickas till medlem@disislandshastforening.se
Kursen betalas till Bankgiro 5432-2631 eller Swish 123 653 03 23, senast 28/2
Rasthage till hästen ingår.
Vägbeskrivning: Ensta 1, 147 91 Södertälje
Har du frågor kan du kontakta:
Inger Sjödin 073-4396622 eller Anne-Jeanette Ljungberg 070-5359915 eller via mail

Kadrilj 1 april kl 10 - 15 på Torsättra Gård i Nykvarn
Nu är det dags att börja öva kadrilj! Tävla i lag om 2 eller 4. Gå in och anmäl dig under indta.se. Där hittar du både tecknat program samt separat beskrivning av programmet som rids i tölt, trav och skritt. Det är samma program för två eller fyra ekipage.


Föreningar som ingår i StIF Stockholms Islandshästförbund

Dís

Besök gärna Svenska Islandshästförbundet för mer information om tävlingar, utbildningar mm
Svenska islandshästförbundet